Saturday 21 November 2009

norėčiau pasiteisinti, kodėl viską rašome mažosiomis raidėmis :)
tai darome labai sąmoningai ir visiškai ne dėl to, kad negerbiame lietuvių kalbos gramatikos ypatybių ar norime kaži kokiu įmantrumu jus nustebinti. savo studijos pavadinimą taip pat įregistravome mažosiomis raidėmis, tuo norėdamos pasakyti, kad nepretenduojame į jokią absoliučią tiesą, kad ši studija yra tik mudviejų ir mūsų draugų formuojama lietuviškų namų vizija. būtų be galo smagu, kad tokių studijų rastųsi vis daugiau, o kuriamų daiktų visuma formuotų lietuvišką stilių. esame gana konservatyvios ir, nors ir be galo gerbiame ir žavimės labai pasaulietiškais lietuvių kūrėjais ar bendromis pasaulinėmis dizaino tendencijomis, labai norėtume rasti raktą į savo tautos estetikos suvokimą.
mes nusprendėme, kad rūkas yra tai, kas labiausiai atitinka mūsų kuriamus lietuviškus namus. tyli ramybė, sunkūs siluetai ir švelnus, lengvas trapumas.
kaip sunki austa vilna ir siuvinėti plonytės balintos medvilnės pagalvių kraštai, kaip monumentali tarpukario kauno architektūra ir augaliniais motyvais dekoruotos įėjimo durų detalės.
subtilūs kontrastai :)

1 comment:

  1. taip taip... svetainėje pas jūs irgi visur mažos raidelės... ir tas ištikrųjų veža. :)
    su jumis labai malonu dirbti.

    www.manolietuviskinamai.lt svetainės "statybininkas".

    ReplyDelete